Inspectoratul Teritorial de Munca Timis

Bine ati venit pe site-ul ITM Timis

» Home

REGISTRUL GENERAL DE EVIDENTA A SALARIATILOR

 


 

NOU! 28.11.2016

In data de 25.11.2016 a fost publicata veriunea noua a aplicatiei Revisal 6.0.6. Pentru detalii, urmariti https://www.inspectiamuncii.ro/reges

NOU! 13.09.2016

Lista codurilor COR din cadrul aplicatiei Revisal versiunea 6.0.5. Cu CTRL+F si F3 puteti cauta rapid  in cadrul listei o functie dupa denumirea acesteia .
 

 

 

 

NOU! 06.12.2013 -   Lista codurilor COR din cadrul aplicatiei Revisal versiunea 5.0.8.033. Cu CTRL+F si F3 puteti cauta rapid  in cadrul listei o functie dupa denumirea acesteia .

07.12.2011.! Anuntam angajatorii ca a aparut versiunea noua a aplicatiei  Revisal 5.0.8. Pentru instalarea aplicatiei consultati pagina Inspectiei Muncii www.inspectiamuncii.ro. Cititi cu atentie instructiunile de instalare! In vederea securitatii datelor, rugam insistent angajatorii sa-si salveze baza de date inainte de dezinstalarea aplicatiei Revisal 5.0.6. sau a oricarei altei versiuni .

 

Recomandam  angajatorilor sa-si efectueze salvari periodice  ale  bazei de date prin accesarea butonului "Salvare baza de date" din meniul Instrumente, operatiunea fiind necesara in cazul pierderii accidentale ale datelor.  Mentionam ca pierderile de date pot interveni oricand prin defectiuni tehnice ale calculatorului, defectiuni ale aplicatiilor sau sistemelor de operare, prin virusare, etc). 

 

Transmiterile online ale Registrului electronic  conform HG 500/2011 le puteti efectua la adresa http://reges.inspectiamuncii.ro

 

Ghid de utilizare a aplicatiei de transmitere online conform HG500/2011
Anunt privitor la calitate de prestatori Revisal
Model adresa de inaintare registru (in cazul depunerilor la ghiseele ITM)
Acte necesare obtinerii parolei, model adresa de solicitare parola (prima parola o puteti obtine doar dupa o depunere Revisal la ghiseele ITM)


Informatii privind registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic -  Teamnet: tel: 0318601900, 0318601901

 

19.12.2011

 

Referitor la stergerea datelor si instalarea aplicatiei !

 

Mentionam ca prin dezinstalarea unei versiuni anterioare de Revisal, datele nu se sterg, ele regasindu-se  in locatia C:\Documents and Settings\UserCurent\Application Data\Teamnet\Revisal.

 

- Angajatorii  care si-au salvat datele inainte de dezinstalarea unei versiuni precedente cum ar fi Revisal 5.0.6 si care  prin instalarea aplicatiei Revisal versiunea curenta 5.0.8, nu-si mai regasesc datele (nici o firma!) , vor proceda astfel:

      a) In versiunea curenta Revisal 5.0.8 vor introduce manual datele de identificare ale unui angajator (angajatorul poate fi unul fictiv sau poate fi chiar unul dintre cei care se vor recupera la pasul b) )

      b) Din meniul Instrumente se va accesa butonul Restaurare Baze de Date. La acest pas se va specidfica folderul in care a fost efectuata salvarea bazei de date inainte de dezinstalarea aplicatiei versiunea precedenta si se vor recupera angajatorii doriti (in cadrul recuperarii datelor, angajatorii continuti in baza de date salvata, se vor recupera pe rand cu acordul dv).

      c) din meniul Instrumente se va accesa butonul Actualizare COR in vederea actualizarii codurilor COR,  care n-au fost actualizate prin instalarea versiunii curente.

 

- Angajatorii  care nu si-au salvat datele inainte de dezinstalarea unei versiuni precedente cum ar fi Revisal 5.0.6 si care  prin instalarea aplicatiei Revisal versiunea curenta 5.0.8 nu-si mai regasesc datele , ar putea sa incerce urmatoarea varianta:

      a) Dezinstaleaza varianta curenta Revisal 5.0.8

      b) Instaleaza varianta anterioara Revisal 5.0.6  prin care isi vor putea  vedea datele , dupa care sa-si salveze datele si dupa aceea pot urma varianta de mai sus.

 

Este important de retinut ca versiunile curente  de Revisal se vor  instala de pe acelasi utilizator  ca si cel de pe care s-a instalat versiuea precedenta (daca instalarea versiunii precedente a fost instalata de pe utilizatorul 'administrator', atunci si versiunea curenta se va instala la fel de pe acelasi utilizator).

Este bine sa pastrati aceleasi foldere de instalare  ca si in versiunea precedenta! Recomandam sa nu schimbati folderul implicit de instalare a aplicatiei , daca nu stapaniti bine dedesubturile aplicatiei Revisal!

 

 

15.12.2011

 

- Angajatorii, care au efectuat cel putin o depunere pe versiunea HG 500/2011 si   nu au nici un fel de modificari fata de varianta depusa anterior  (ne referim la modifcari salariale , sporuri exprimate in procente  si altele) , nu au obligatia retransmiterii Revisalului pana la  data de 15.12.2011.

 

- Cei care si-au instalat aplicatia Revisal 5.0.8 si nu au decat modificari ale codului Cor prin instalarea aplicatiei, nu au nici un termen pentru  depunerea revisalului actualizat doar prin codurile Cor.  Acestea pot fi depuse ulterior datei de 15.12.2011.

 

- Rugam angajatorii carora la transmiterile online sau la ghiseele ITM le apare eroarea: "data incheierii contractului nu poate fi ulterioara datei consemnarii" sa procedeze dupa cum urmeaza : sa efectueze o corectie a "datei consemnarii /datei la care produce efecte" doar pentru contractele la care apare eroarea , sa genereze din nou fiserul .rvs precum si sa-l retransmita online sau la ghiseele ITM. Pentru detalii privind completarea corecta a datei consemnarii = data la care produce efecte, vedeti mai jos in pagina anuntul din data de 30.11.2011.

 

 

- Conform HG 1105/2011, in registrul de evidenta al salariatilor in format electronic  se vor trece salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă.

Mentionam ca sporurile care nu sunt cuprinse in contractul individual de munca , nu se vor introduce in aplicatia Revisal. Este bine ca sporurile sa fie introduse in aplicatia electronica Revisal exact cum sunt trecute in contractul individual de munca , adica daca in contractul individual de munca  avem exprimat un spor in procente, in aplicatia revisal va trebui sa-l trecem in procente, daca este exprimat ca valoare, se va trece si in Revisal ca valoare.

 

30.11.2011

 

Data la care produce efecte = data consemnarii si  reprezinta data de la care intra in vigoare contractul individual de munca sau modificarile intervenite prin acte aditionale (in cazul adaugarii unui contract nou, aceasta data este egala cu data inceperii activitatii salariatului, in cazul actelor aditionale aceasta data este egala cu data de cand intra in vigoare modificarile intervenite prin actele aditionale respective) 

 

Salariu brut de pe macheta de introducere a datelor privitoare la contractul individual de munca reprezinta salariul de baza lunar brut asa cum este prevazut in contractul individual de munca.

 

 

 

30.09.20011. In atentia angajatorilor noi precum si a celor carora nu le functioneaza conturile/parolele pentru transmiterile/depunerile online ale Registrului electronic pe sistemul nou HG 500/2011!

Va informam   ca pentru obtinerea unui cont nou functional, sunteti obligati sa efectuati prima depunere a Revisalului  la ghiseele ITM. In urma depunerii, veti obtine un cod de incarcare de forma "20110930_37_0_28494141_653083537". Atasati actelor necesare obtinerii parolei listingul eliberat de ITM care cuprinde codul de incarcare in vederea  solicitarii eliberarii conturilor/parolelor. Mentionam ca in momentul generarii conturilor/parolelor, nu se mai transmite un mail de activare, astfel contul trebuie sa fie functional instant dupa eliberarea parolei la ITM.

Angajatorii care au detinut conturi /parole  functionale pe sistemul vechi (HG161/2006) si sunt functionale  pe sistemul nou (HG 500/2011), nu vor solicita alte conturi/parole decat in cazul in care doresc schimbarea parolei.

 

Cateva raspunsuri la cel mai des intalnite intrebari referitoare la registru si aplicatiile conform HG500/2011:

 

   

 1. Manualul de utilizare al aplicatiei Revisal 5.0.6 se regaseste in aplicatia instalata accesand butonul (?) din dreapta sus.

 

 1. Aplicatia Revisal versiunea 5.0.6 nu importa din vechea baza de date (Revisal versiunea 2.4.0) urmatoarele:

- contractele incetate;

- contractele active, incheiate pe perioada determinata care au data de sfarsit anterioara datei la care efectuati importul.

Astfel de situatii nu se vor importa in noua versiune fiind considerate contracte incetate (intrucat nu s-a efectuat prelungirea lor).

 

 1. Angajatii care in aplicatia veche Revisal au doua sau mai multe contracte de munca la acelasi angajator vor fi preluati cu un singur contract in noua versiune. Contractele in plus trebuie verificate daca sunt active si contin date corecte si trebuie introduse manual de catre angajator.

 

 1. La preluarea angajatorilor cu mai multe contracte care nu pot fi actualizate in timpul unei zile de lucru, se poate intrerupe activitatea din fereastra de preluare, butonul „Suspenda preluare”. Accesand acest buton se poate suspenda procesul de preluare a datelor si inchide aplicatia. Pentru reluarea procesului se va redeschide aplicatia si se va accesa „Continua Preluare” iar aplicatia va continua actualizarea datelor din acelasi loc in care a fost  suspendata. Actionarea butonului „Renunta” duce la nepreluarea salariatului respectiv.

 

 1. Erorile de tipul „Could not execute query” , „Could not insert” apar pentru ca pe calculatorul pe care s-a instalat aplicatia Revisal 5.0.6 a mai fost instalata si aplicatia de evaluare si nu s-au sters fisierele din folderul Application Data, conform procedurii de dezinstalare prezentata in Ghidul de instalare de pe  www.inspectiamuncii.ro.

 

 1. Aplicatia Revisal 5.0.6 genereaza  fisiere in format RVS. Acestea trebuie depuse pe linkul corespunzator noului sistem aflat la adresa: http://reges.inspectiamuncii.ro (butonul Acces portal versiune conforma cu HG 500/2011). Generarea registrului in format .RVS.  se efectueaza apasand butonul Generare Registru din cadrul meniului Registru. Mentionam ca  fisierul  .RVS cuprinde  de fiecare data intregul registru de salariati cu ultimele modificari intervenite in el, astfel ultima incarcare efectuata  in baza de date centrala   va reprezenta o copie identica a datelor angajatorului continute in aplicatia locala Revisal 5.0.6. Aceasta modalitate noua de generare de fiecare data  a intregului registru  elimina posibilitatea dublarii contractelor in cadrul unui angajator in cazul modificarii elementelor cheie ale contractului (numar contract, data incheierii contract).

 

 1. Versiunile anterioare de Revisal genereaza fisiere in format XML. Acestea pot fi in continuare depuse (conform HG500/2011 timp de 90 de zile incepand cu 1 august 2011) la adresa: http://reges.inspectiamuncii.ro (butonul Acces portal versiune conforma cu HG 161/2006)

 

 1. Angajatorii care folosesc aplicatii non-Revisal trebuie sa genereze fisiere de tip .rvs folosind optiunea „Validare Registru Non-Revisal” din aplicatia Revisal 5.0.6.

 

 1. Vizualizarea datelor depuse on-line de catre angajatori se efectueaza accesand meniul „Raport Preluari” si dand click pe codul de incarcare aferent incarcarii. In fereastra pop-up care se deschide se pot vizualiza datele angajatilor unei incarcari. Dand click pe semnul "+" din stanga fiecarui angajat se pot vizualiza contractele aferente. Contractele pot fi filtrate dupa criteriile- Active, Incetate sau Toate.

 

 1. Mesajul de eroare „ORA-2011: Formatul Fisierului este Invalid. ORA-2041: Fisierul trebuie sa contina cel putin un salariat si un contract.” din momentul incarcarii fisierului .rvs pe on-line semnifica faptul ca operatorul incearca sa incarce un fisier de tip .rvs pe linkul corespunzator vechiului sistem.

 

 1. Mesajul de eroare „Date angajator modificate. Va rugam sa va prezentati la ghiseu” din momentul incarcarii fisierului .rvs pe on-line semnifica faptul ca operatorul a modificat datele angajatorului sau ca datele angajatorului din Revisalul vechi nu corespund cu datele angajatorului preluate in noua baza de date. In acest caz depunerea trebuie efectuata la ghiseu pentru actualizarea datelor angajatorului pe server. In situatia mentionata mai sus nu este necesara eliberarea unei noi parole.

 

 1. Intrebarile de natura juridica (de ex. termene de depunere, sporuri, modul de interpretare a unor articole din HG500 sau codul muncii, intrebari referitoare la concedii fara plata, autorizatii de munca, calificarea persoanelor desemnate sa intocmeasca registrul, etc.) NU trebuie adresate catre informatica, suport tehnic, suportregistru@inspectiamuncii.ro, suport.itm@teamnet.ro.
 2. Salvarea Bazei de Date din meniul Instrumente a aplicatiei Revisal 5.0.6 reprezinta salvarea/copierea intregii bazei de date (toti angajatorii cuprinsi in cadrul aplicatiei ). Operatiunea respectiva este necesara pentru a putea recupera mai tarziu datele , in cazul pierderii  lor. Va indicam sa efectuati salvari periodice ale datelor  si in mod special dupa ce efectuati actualizari ale datelor in cadrul aplicatiei Revisal. In vederea securitatii datelor, va indicam sa salvati baza de date in alta locatie decat locatiile interne ale calculatorului , de exemplu pe stick (sau puteti efectua salvarea pe discurile locale C:,D: ale hard -discului , dupa care efectuati o scriere pe CD-uri sau DVD-uri). Este important de mentionat ca aceasta operatiune mai poate fi utila in cazul in care doriti instalarea aplicatiei Revisal 5.0.6 pe un alt calculator. In acest caz veti salva baza de date de pe vechiul calculator si veti efectua restaurarea pe calculatorul nou (o mica paranteza, ca sa functioneze cele expuse in ultima fraza, trebuie sa aveti inregistrate pe calculatorul nou cel putin datele de identificare  al unui singur angajator si atunci merge!!!)
 3. Restaurarea bazei de date din meniul Instrumente a aplicatiei Revisal 5.0.6 reprezinta modalitatea de recuperare a datelor salvate conform pct. anterior. (o mica paranteza, ca sa functioneze cele expuse in ultima fraza, trebuie sa aveti inregistrate pe calculatorul nou cel putin datele de identificare  al unui singur angajator si atunci merge!!!)
 4. Export Angajator din meniul Instrumente a aplicatiei Revisal 5.0.6 reprezinta salvarea datelor unui singur angajator.
 5. Import Angajator din meniul Instrumente a aplicatiei Revisal 5.0.6 reprezinta importul sau introducerea automata a datelor unui angajator, exportat sau salvat la punctul anterior . Exportul si importul sunt utile cand de exemplu se schimba  prestatorii de servicii Revisal la un angajator. In acest caz,  prestatorul vechi va efectua exportul datelor angajatorului respectiv si ii va transmite in format electronic noului prestator ,iar prestatorul nou  va importa aceste date primite in aplicatia sa locala Revisal. Exportul si importul mai pot fi utile deasemenea si in cazul instalarii aplicatiei Revisal pe un calculator nou. In acest caz , se vor exporta datele de pe calculatorul vechi  ( fiecare angajator pe rand !) si se vor importa pe calculatorul nou  ( fiecare angajator pe rand !)

 

 

01.09.2011. Aplicatia privind Registrul de evidenta a salariatilor in format electronic conform noii Hotarari HG500/2011 a fost facuta public in data de 15.08.2011. Pentru detalii tehnice precum si descarcarea gratuita a aplicatiei, va rugam sa consultati pagina Inspectiei Muncii - www.inspectiamuncii.ro. Anuntam angajatorii care au contracte individuale in desfasurare la data de 01.08.2011 precum ca au obligatia transmiterii/depunerii online sau in cadrul ghiseelor ITM a registrului electronic conform HG 500/2011 pana la data de 15.12.2011.

 

 

 


 

   
Cautare cu
Site realizat de catre Inspectoratul Teritorial de Munca Timis 2004-2019
Ultima actualizare: 28/11/2016